FAQ
01 Hoe bewaar je gellak op de juiste manier?

Om zo lang mogelijk te genieten van de gellak, moeten je een aantal dingen in acht nemen.

1. Gellak moeten op een donkere en droge plaats bewaard worden

Bewaar de producten in een kast, lade of speciale container op een droge plaats, beschermd tegen de zon. De optimale bewaartemperatuur ligt tussen 10 en 25 °C.

2. Bewaar flesjes verticaal

Gellak moet verticaal worden bewaard met de dop erop. Dit voorkomt dat het product gaat lekken of uitdrogen.

3. Sluit de flacon correct af

De meest voorkomende oorzaak van problemen met gellak is het onjuist sluiten van de flacon. Ook de fles te dicht bij de lamp houden, kan de consistentie van het product aanzienlijk beïnvloeden vanwege de straling. Om deze reden dienen deze producten goed gesloten te worden en op gepaste afstand van de ingeschakelde LED-lamp te worden gehouden.

02 Waarom is de gellak ongelijk bij het aanbrengen?

Een goede voorbereiding van de nagelplaat is de basis van elke langdurige gellak manicure. Na het verwijderen van de nagelriem en het matteren van de nagelplaat met een polijstblok, verwijder je het resterende stof met een siliconenborstel. De voorbereide nagelplaat moet worden afgeveegd met een pluisvrije doek gedrenkt in Nail Cleaner. Pas dan kan je van start gaan met het aanbrengen van de gellak.

Het voorbereiden van de nagelplaat zal de manicure gemakkelijker maken. De gellak kan nu in een dunne laag gelijkmatig worden aangebracht. Als nagelriemen en het stof niet goed worden verwijderd, zullen ze zich vermengen met de aangebrachte producten en voor lelijke bultjes veroorzaken.

03 Waarom is er een fout in de postcodeverficatie?

Bij het bestellen komt het voor dat de postcode verkeerd wordt ingevoerd. Hoe los ik dit probleem op? Elke postcode moet worden voorafgegaan door een nul. Daarnaast dienen uiteraard de volgende gegevens correct en volledig ingevuld te worden:

Voornaam en achternaam

Bedrijf (indien van toepassing

Correct en volledig adres

Correcte postcode

04 Hoe hard je gellak goed uit onder een LED-lamp?

Elke gellak, zowel de Base als de Top, heeft een bepaalde tijd nodig om goed uit te harden. Voor een snel overzicht hebben we tabellen gemaakt die aangeven hoe lang het product moet uitharden. Je vindt ze hier:

a) Base en Top https://www.neonail.de/link/aushartungszeit/base_und_top.pdf

b) Gellak https://www.neonail.de/link/aushartungszeit/bunte_uv_nagellacke.pdf

Het is ook belangrijk om te weten wat het wattage van je lamp is, zodat je het kunt opzoeken in de tabel en zien hoeveel tijd het kost om afzonderlijke producten uit te harden.

Waarom is dit zo belangrijk? Een manicure die niet lang genoeg onder de lamp is geweest, kan niet goed uitharden. Hierdoor blijft de de gellak niet goed zitten op het nagelbed en dit heeft een negatief effect op de houdbaarheid van de manicure.

05 Waarom laat de gellak los?

Loslaten kan verschillende oorzaken hebben. Een manier om dit tegen te gaan, is om de nagelriem goed te verwijderen alvorens je aan de manicure begint.

Hoe werkt dit precies? Met de Cuticle Remover verwijder je eenvoudig binnen 10 seconden ongewenste nagelriemen. Als je de nagels op deze manier voorbereidt, kan de gellak heel gemakkelijk worden aangebracht en beter hechten.

Hoe de producten op de nagelplaat worden aangebracht, is ook belangrijk - je moet nauwkeurig en voorzichtig zijn. Zorg er ook voor dat het gebied rondom de nagels, gellak-vrij is. Als het product per ongeluk op de nagelriem wordt aangebracht en de manicure vervolgens in de lamp wordt uitgehard, zal de styling snel afbladderen of chippen. Als de gellak op de huid komt, verwijder deze dan met een houten manicure stokje en ga daarna pas onder de lamp.

06 Waarom mag je gellak niet buiten (tuin, balkon etc.) aanbrengen?

Misschien wil je genieten van het mooie weer en je gellak-manicure buiten in de tuin, op het balkon of op het terras aanbrengen. Vaak mislukt de styling dan helaas: de lak droogt uit, er vormen zich klontjes op de nagels en het is moeilijk om producten op de nagelplaat aan te brengen.

Dit gebeurt doordat de UV-zonnestralen de lak uitharden, net als bij een LED-lamp. Om deze reden kan jouw gellak-momentje niet buiten in de zon, op het terras of in de tuin plaatsvinden, aangezien de zonnestralen hetzelfde verhardende effect hebben als een LED-lamp.

07 Waarom plakt gellak na uitharden onder de lamp?

Gellak moet onder een lamp worden uitgehard. De volkomen normale plaklaag die altijd verschijnt nadat gellak is uitgehard, moet worden verwijderd. Hoe doe ik dat? Zodra de bovenkant uitgehard is en onder de lamp vandaan komt, moeten de nagels worden afgeveegd met een watje doordrenkt met Nail Cleaner. Hierdoor wordt de plakkerige laag verwijderd en krijgt je manicure een mooie glans.

08 Wat is gellak?

Gellak combineert de eigenschappen van UV-gel en traditionele nagellak, waardoor de nagels een krasbestendige laklaag krijgen. Uitgehard in de UV/LED-lamp blijft de gellak minimaal 21 dagen op de nagels zitten zonder te chippen, breken, schilferen of zijn schitterende glans te verliezen.

09 Waar is gellak van gemaakt – is het gevaarlijk?

INGREDIENTEN: Polyurethaanacrylaat, Oligomeer, Hema, Hydroxycyclohexyl Fenyl Keton, Bis-Trimethylbenzoyl Fenylfosfine Oxide, +/- Polyethyleentereftalaat, CI 15850, CI 77499, CI 77742, CI 77891, CI 15985, CI 7777492, CI , CI 7749. VEILIGHEIDSMAATREGELEN NEONAIL gellak is alleen voor professioneel gebruik.

Het product moet buiten het bereik van kinderen worden gehouden. Vermijd contact met huid en ogen. Bij aanraking met de huid of de ogen grondig spoelen met water en een arts raadplegen. Het product kan allergieën of irritatie veroorzaken. Niet gebruiken bij allergie of overgevoeligheid voor een van de bestanddelen van het product, of bij beschadiging en ziekte van de nagelplaat. Als irritatie of overgevoeligheid optreedt, stop dan onmiddellijk met het gebruik. Gebruik het product niet na de vervaldatum, stel het niet bloot aan de zon en gebruik het niet in strijd met het beoogde doel. De houdbaarheidsdatum, het serienummer en het lotnummer staan op de verpakking. Het gellak product is goedgekeurd door het Internek Quality Institute.

10 Welke betaalmogelijkheden biedt de webshop?

Onze betalingsmogelijkheden zijn:
PayPal
Op rekening
Voor vragen stuur een mailtje naar met contact@neonail.nl

11 Er is iets fout gegaan met mijn betaling, wat kan ik doen?

Het kan zijn dat er een systeemfout is opgetreden, we zullen proberen dit zo snel mogelijk op te lossen. De fout kan ook bij de bank liggen, controleer dus of er een betaling van je rekening is afgeschreven. Heb je via PayPal betaald, kijk dan in het overzicht daar of er een betaling heeft plaatsgevonden. Bij andere complicaties kun je contact met ons opnemen per e-mail op contact@neonail.nl

12 Hoe kan ik een kortingscode gebruiken?

Nadat je de kortingscode hebt ontvangen, voeg je de door jou geselecteerde producten toe aan de winkelwagen. Voer vervolgens de code in het daarvoor bestemde veld in. Promoties kunnen niet worden gecombineerd. Er kan slechts één code tegelijk worden gebruikt tijdens het winkelen.

13 Hoe lang is de levertijd?

Producten worden binnen 3-5 werkdagen geleverd.

14 Mijn pakket heeft schade, wat moet ik doen?
Als het pakket zichtbare schade heeft, dien je direct een schademelding (claim) bij de bezorgdienst te doen. Daarnaast stuur je een mail naar contact@neonail.nl en vermeld het volgende:
- Naam
- Bestelde producten
- Datum bestelling
- Order nummer
- Bezorgdienst
- Tracking nummer
- Evt. foto van beschadiging
15 Beschadigt gellak de natuurlijke nagels?

Als je onze producten op de juiste manier gebruikt, hoef je je geen zorgen te maken over de gezondheid van je nagels. Een van de meest voorkomende oorzaken van beschadigde nagels is onjuiste mattering – de nagels worden vaak te hard opgeruwd. De natuurlijke nagelplaat bestaat uit ongeveer 100 tot 150 lagen. Bij een voorbereidende matting worden alleen de eerste drie lagen van de natuurlijke nagel verwijderd met een buffer. Ten slotte moeten de nagels en nagelriemen worden gevoed met een voedende olie.

16 Kunnen er allergische reacties en huidproblemen onstaan met gellak?

In zeldzame gevallen kunnen allergische reacties of huidafwijkingen optreden. Verwijder bij roodheid, blaren, zwellingen of andere huidafwijkingen direct de gellak en raadpleeg een arts.

17 Welke lamp is geschikt voor een salon en welke is geschikt voor thuis?

Voor professioneel gebruik in salons adviseren wij lampen met een verhoogd vermogen zoals 48w. Je kunt er meer dan een uur mee werken omdat ze erg efficiënt zijn. Voor huishoudelijk gebruik adviseren wij een 24w LED lamp.

18 Hangt de uithardingstijd van de gellak af van de kracht van de lamp?

De uithardingstijd is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het vermogen van de lamp. De kleur van de gellak kan ook een verschil maken, donkere kleuren moeten iets langer onder de lamp uitharden. Voordat je begint, raden we je aan de gebruiksaanwijzing die bij de lamp is geleverd zorgvuldig te lezen en de aanbevolen uithardingstijden te volgen. De uithardingstijd van een lamp kan ook nog verschillen door de verdeling van de diodes en de afstand tussen de spijkers en de lamp.

19 Wat maakt een NEONAIL LED lamp anders en hoe kies ik de juiste lamp?

Wij hebben een ruim assortiment aan lampen. Ze verschillen in kleur, vorm en KW. Bij het kiezen van een lamp moet je letten op jouw wensen. Als je alleen gellak wilt gebruiken, is een energiezuinige LED-lamp voldoende. Wil je echter werken met gel en gellak, dan heb je een LED lamp van minimaal 24w nodig.

20 Waarom brandt gellak soms onder de lamp?

Deeltjes bewegen terwijl de gel onder de lamp uithardt. Hoe meer deeltjes in een product, hoe sneller ze bewegen, wat weer kan leiden tot een branderig gevoel. Als je te veel nagellak of primer aanbrengt, of als de nagelplaat verzwakt en dun is, kan het ongemakkelijke gevoel des te groter zijn.

Onze tip: Het is beter om twee afzonderlijke (hele dunne!) lagen basecoat- of gellak aan te brengen. De nagel wordt dan pas met de derde laag opgebouwd. Je kunt ook je hand uit de lamp halen, even wachten tot het brandende gevoel weg is en dan je hand weer onder de lamp leggen.

21 Worden NEONAIL producten getest op dieren?

Nee. Geen enkel dier hoeft te lijden voor de productie van onze producten.

22 Hoe verschilt de Hard Base van de Base Extra?

De Hard Base is een klassieke basecoat voor gellak. Je brengt slechts een dunne laag Hard Base aan en hardt deze vervolgens uit onder de lamp.

De Base Extra is een basecoat die de nagel kan opbouwen, reconstrueren en verlengen tot 7 mm.

23 Waarom is de topcoat vergeeld?

Te lang onder de lamp, te dikke laag, veelvuldig zonnebaden/zonnebankbezoek of veelvuldig contact van de nagels met chemicaliën kunnen leiden tot vergeling van de topcoat.

Onze tip: vergeet bij het omgaan met chemicaliën niet beschermende handschoenen te gebruiken. Ook tijdens het zonnen kun je je nagels beschermen met een extra laag Top Sunblock.

24 Wat veroorzaakt de bubbels in de gellak tijdens de applicatie?

Een verkeerd geprepareerde nagelplaat, een te dikke laklaag, een te korte inwerktijd, krachtig schudden van het product voor het aanbrengen, te snel, onnauwkeurig aanbrengen van het product kan in sommige gevallen leiden tot bubbels en een ongelijk oppervlak.

Onze tip: Om een optimale manicure te garanderen, moeten de nagels goed gematteerd en ontvet zijn. Bovendien mogen alleen dunne laagjes worden aangebracht. Wacht na het aanbrengen van de gellak ook een paar seconden voordat je je hand onder de lamp legt.

25 Waarin verschilt een remover met of zonder aceton?

Deze twee producten verschillen enorm van elkaar. Een aceton-vrije remover kan de lak deels verwijderen, terwijl een remover met aceton de lak compleet oplost. Als je de klassieke nagellak wilt verwijderen, volstaat het een aceton-vrije remover te gebruiken. Dit is niet meer voldoende om gellak te verwijderen, waarvoor aceton nodig is.

26 Waarom is gellak moeilijk te verwijderen?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het verwijderproces lastig is:

- De toplaag van de nagel is te dun gevijld met de buffer, hierdoor dringt het product door in de diepere laag van de nagel.
- Combinatie van verschillende gellak-merken.
- Te weinig aceton gebruikt.
- Bovenste toplaag van de gellak is niet genoeg gebufferd – zo kan de aceton ook niet doordringen in de vernislaag.
27 Wat moet ik doen als ik aceton in mijn oog krijg?

Als er aceton in je ogen komt, was dan enkele minuten lang met veel water en neem onmiddellijk contact op met een arts.

28 Hoe kan ik de huid optimaal verzorgen na gebruik van aceton?

Om je huid een beetje liefde te geven, kun je het beste een nagelolie aanbrengen.

29 Kun je gellak aanbrengen op gelnagels?

Ja, je kunt gellak ook op gel aanbrengen. Het moet op dezelfde manier worden aangebracht als op een natuurlijke nagelplaat. Als de nagel sterk en goed gematteerd is, breng je geen basecoat aan. Als je de lak achteraf wilt verwijderen, raden we aan een nagelvijl of fraser te gebruiken. Aceton is hiervoor niet nodig.

30 Kan je de nagels verlengen met gellak?

Ja, je kunt je nagels verlengen met onze gellak. Hiervoor raden we je de Base Extra aan, hiermee kun je de nagelplaat tot wel 7mm verlengen. Breng 2-3 dunne lagen Base Extra aan en laat elke laag uitzonderlijk uitharden. Vervolgens maak je de manicure af zoals je gewend bent, met een kleurtje en een topcoat.

31 Kan je gellak gebruiken als je zwanger bent?

Er zijn tot op heden geen contra-indicaties vastgesteld. De nagel is dood weefsel en de stoffen in de gellak dringen niet door in de bloedbaan. Zwangere vrouwen moeten echter contact met chemische preparaten vermijden. Daarom moet men onthouden dat zowel gellak als aceton, die we gebruiken om de lak mee te verwijderen, schadelijke dampen kunnen afgeven die niet mogen worden ingeademd.

32 De gellak glanst niet, hoe kan dit?

Er zijn verschillende redenen waarom gellak geen glans heeft. Dit kan komen door een te korte inwerktijd of te snel reinigen met de reiniger.

Onze tip: Wacht na het verwijderen van de plaklaag, totdat de nagels ‘’afgekoeld’’ zijn nadat ze uit de lamp zijn gekomen.

33 Waarom draait de handgreep van de nagelfrees niet meer?

Als de hendel niet meer draait, is er mogelijk stof in de hendel gekomen.

Onze tip: Gebruik bij het werken met de frees een stofafzuiger om het opstijgende stof op te zuigen. Mocht er stof in de handgreep komen en kun je deze niet meer verwijderen, neem dan contact op met onze klantenservice. De kosten van een eventuele nieuwe nagelfrees zijn op de kosten van de klant.

34 Waarom krimpt de lak op de nagel voor/nadat het onder de LED-lamp gaan?

Als je een te dikke laag lak op je nagel aanbrengt, kan de gellak "krimpen" voordat je de lamp aanbrengt. Zorg ervoor dat je de nagelplaat goed ontvet voordat je de basecoat aanbrengt om dit te voorkomen. Als de gellak op je nagel krimpt nadat je je hand onder de lamp hebt gestoken, moet je de output van de lamp controleren. Zoals alle apparaten zijn ze onderhevig aan slijtage en moeten ze na verloop van tijd worden vervangen door nieuwe.

Onze tip: probeer voor het aanbrengen op je nagel de overtollige nagellak van het penseel af te vegen. Gebruik de Primer and Nail Prep om ervoor te zorgen dat de natuurlijke nagelplaat goed is ontvet. Let ook op de juiste inwerktijd van de verf onder de LED lamp.

35 Wat kan een vergeelde nagelplaat veroorzaken?

Er zijn verschillende oorzaken voor de vergeling van de nagelplaat. Het combineren van producten van verschillende merken, het aanbrengen van te weinig base coat, het onnauwkeurig verwijderen van de vorige gellak, het aanbrengen van te veel primer of het overschrijden van de aanbevolen inwerktijd kan hier allemaal toe leiden.

Onze tip: probeer altijd de juiste hoeveelheid base en primer aan te brengen om de nagelplaat voldoende te beschermen. Om vervelende situaties te voorkomen en als het mogelijk is om te bepalen welk product de oorzaak is, raden wij aan om slechts één merk product te gebruiken. Het is ook erg belangrijk om de aanbevolen belichtingstijd voor elke weergave te volgen.

36 Waarom ontstaan er vlekken in de neon-kleurige gellak?

Neonkleuren kunnen verkleuren als het product (de gellak) in de lamp oververhit raakt, d.w.z. de uithardingstijd is te lang. Hierdoor neemt de verf te veel licht op en ontstaan er vlekken, die na ongeveer een uur verdwijnen. Dit gebeurt vooral als je elke nagel apart laat uitharden onder de lamp, in plaats de complete hand in een keer.

Onze tip: Het is erg belangrijk om de nagels niet meerdere keren onder de lamp te laten uitharden en in plaats daarvan, zoals hierboven vermeld, de hand in één onder de lamp te laten gaan. Vermijd ook het aanbrengen van 3 gellak-lagen of meer. Indien nodig kan witte kleur als grondlaag onder de gekozen kleur worden aangebracht.

37 Waarom is de gellak consistentie dikker geworden?

Sommige lakken kunnen iets dikker worden onder invloed van lage temperaturen, dit gebeurt meestal in het winterseizoen.

Onze tip: Als er zich moeilijkheden voordoen bij het aanbrengen van een kleur (bijv. glitter of sterk gepigmenteerde kleuren), verwarm dan de betreffende fles verf in de hand of plaats deze in een kom gevuld met warm water (op een temperatuur van 30-50 °c ).

38 Waarom is de gellak bobbelig na applicatie op de basecoat?

Als er een te dikke laag base is aangebracht, of de inwerktijd te kort is, kan de gellak moeite hebben om te hechten aan de basecoat en is het resultaat niet mooi glad.

Onze tip: Als de gellak moeilijk glad te krijgen is, breng je een dunnere laag van de base aan of de verleng je de inwerktijd.

39 Waarom chipt de gellak?

Als de nagelplaat niet goed is geprepareerd, gematteerd en/of ontvet, een te dikke laag gellak is aangebracht, een verlopen product is gebruikt, de nagelrand niet goed is gecoat of de nagelplaat is te zwak of gespleten.

Onze tip: Bereid je nagel goed voor voordat je met de manicure begint. Maak de nagelplaat mat met de buffer en ontvet deze met de Nail Cleaner. Vervolgens breng je de primer aan, die de houdbaarheid verlengt, en wacht je even totdat deze is opgedroogd (niet onder de lamp!). Vervolgens breng je dunne lagen gellak aan, dit geld voor de base, kleur en top. Deze hard je telkens uit onder de lamp. Als je met een natuurlijke nagelplaat werkt, vergeet dan niet om de rand van de nagel goed te coaten.

40 Waarom ‘’barst’’ de gellak?

Omdat de natuurlijke nagelplaat erg flexibel is en buigt, kan het voorkomen dat de gellak barst.

Onze tip: Als je een heel dunne, flexibele nagelplaat of langere nagels hebt, kan het zijn dat de gellak scheurt en er een "spinnenweb" ontstaat op het oppervlak. Als dat het geval is, moet je de nagels bijwerken of matteren en vervolgens de bovenkant opnieuw aanbrengen.

41 Waarom laat de gellak los van de nageplaat?

De nagelplaat is niet goed voorbereid, de natuurlijke nagelplaat niet goed is ontvet, er is een te dikke laag gellak aangebracht of de uithardingstijd was te kort, kan de gellak afbladderen en loslaten.

Onze tip: Maak je nagels goed mat, ontvet ze met Nail Cleaner en breng een heel dun laagje gellak aan. Hard elke laag afzonderlijk uit onder de LED-lamp en reinig de nagels niet met de reiniger tussen het aanbrengen van de afzonderlijke lagen.

42 Waarom hardt de gellak niet uit/droogt de gellak niet?

Als het vermogen van de LED-lamp te laag is of als er een te dikke laag gel op de nagel is aangebracht, kan de gel niet uitharden. Wanneer de lak echter is uitgehard en de zogenaamde plaklaag (dispersielaag) nog op de nagels zit, moet de nagel worden schoongemaakt met de Nail Cleaner.

Onze tip: Breng de gellak in dunne laagjes aan en hard deze telkens uit onder de LED-lamp. Als de gel echter nog steeds niet uithardt, kan het nodig zijn om de lamp te vervangen.

43 Waarom is de gellak in het flesje hard geworden?

Als de lak in de fles is uitgehard, was deze mogelijk in de buurt van de lamp en werd de gel blootgesteld aan UV-straling. Een andere reden hiervoor kan een lekkende verpakking, een verlopen houdbaarheidsdatum of het flesje is open blijven staan/niet goed afgesloten.

Onze tip: Sluit de flacon na gebruik goed af en bewaar deze op een donkere plaats. Wanneer je de gel op de nagel aanbrengt, plaats deze dan niet te dicht bij de LED-lamp.

44 Waarom hecht de gellak niet goed op kunstnagels?

De kunstnagels moeten goed gematteerd worden, wil de gellak hechten. Een te dikke laag gel, een verlopen product of een te korte inwerktijd kan ook problemen veroorzaken.

Onze tip: controleer eerst de houdbaarheidsdatum van de gel, als alles in orde is kun je de kunstnagels matteren met een 100/180 vijl en daarna de primer aanbrengen. Vervolgens breng je een dunne laag gellak aan en herhaal je het proces 2-3 keer. Reinig vervolgens de nagels met de Nail Cleaner.